
مدیر روابط عمومی آب منطقه ای البرز اعلام کرد: با هدف تقویت و گسترش ظرفیت های محلی به منظور اصلاح الگوی مصرف و صیانت از منابع آبی البرز از سازمان های مردم نهاد دارای تجربه و توانایی در استان دعوت به همکاری می کنیم.
عباسعلی کیخایی در گفت و گو با پیام آشنا بر ضرورت بهرهگیری از ظرفیت و پتانسیل موجود در سازمان های مردم نهاد (سمنها) در حفظ و صیانت از منابع آبی و حق آبه ها تاکید کرد و افزود: سازمان های مردم نهاد و سمن ها، دارای قدرت مردمی هستند که باید از این ظرفیت در جهت اصلاح الگوی مصرف و صیانت از منابع آبی و حق و حقوق منابع آبی استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه سازمان های مردم نهاد، در رشد سیاسی و اجتماعی جوامع نقش بسزایی دارند اظهار کرد: می توان از ظرفیت سمنها برای ارتقا دانش و آگاهی جامعه و اطلاع رسانی در بحث حفاظت و صیانت از منابع آبی بهره گرفت.
کیخایی با اشاره به برداشت های غیرمجاز و اضافه برداشت از منابع آبی، حفر چاه های غیرمجاز و برداشت غیر مجاز از چاه های مجاز و … افزود: این موارد باعث افت شدید منابع آبی و تهدیدی برای منابع آبی استان البرز شده است که لازم است در حوزه فرهنگ سازی و افزایش میزان اطلاع رسانی در این بخش با همکاری شرکت آب منطقه ای و سازمان های مردم نهاد فعالیت های مشترکی انجام شود.
وی عدم تعادل بین عرضه و تقاضای منابع آبی را در وضعیت بحرانی دانست و تاکید کرد: از جمله راههای ایجاد تعادل در این زمینه، افزایش آگاهی بهره برداران منابع آب و کاهش تصدی گری دولت و انتقال مدیریت مصرف آب به بهره برداران می باشد که تشکلهای آب در همین راستا تشکیل شده و گسترش می یابند.
مدیر روابط عمومی آب منطقه ای استان با اشاره به اینکه سازمان های مردم نهاد البرز می توانند در تشریح وضعیت موجود منابع آبی برای اعضای خود و همچنین فرهنگ سازی و اطلاع رسانی همکاری و فعالیت داشته باشند تا فرهنگ مدیریت مصرف در جامعه نهادینه شود افزود: اصلاح الگوهای رفتاری در حوزه آب با همکاری سازمانهای مردمی استان ضروری است.
وی هدف از این دعوت را استفاده نظام مند از ظرفیت تشکل های مردم نهاد و گروه های فرهنگی در راستای ارتقای سطح آگاهی مردم و مشارکت آن ها در حفاظت از منابع آبی عنوان کرد و گفت: نبود آموزش و آگاهی مردم در این زمینه از جمله دلایل ایجاد الگوهای رفتاری نادرست در حوزه آب است که این امر مشکلات و هزینه های کلانی را به تاسیسات این بخش وارد می کند.
کیخایی با بیان اینکه مردم خود را مالک آب می دانند ابراز امیدواری کرد: با دخالت دادن مردم در حوزه تصمیم گیری و سهیم نمودن آنان در نجات منابع آب، از طریق همکاری با سمن ها و گروه های مردم نهاد در قالب آموزش، انشاءالله شاهد منطقی شدن و تغییر رفتارهای مصرفی قشرهای مختلف جامعه خواهیم بود.
وی تغییر رفتار مصرفی را یک ضرورت دانست و خاطرنشان کرد: صرفا انتقاد از ضعف ها و کاستی های موجود موثر نیست و تحقق این مهم مشارکت همه جانبه مردم، مسئولان و سازمان های مردم نهاد را می طلبد.
این مسئول با اشاره به اینکه مهمترین وظیفه سمن ها تولید دانش، اطلاع رسانی به مردم و تاثیر در فرایند تصمیم سازی مدیران در سازمان های مختلف است گفت: صرفا با آموزش مستمر و پایش می توان به تغییر رفتار مصرفی مردم امیدوار بود.
وی بیشترین خسارت و آسیب های وارده به منابع آبی را ناشی از الگوی های نادرست مصرف دانست و تاکید کرد: میزان ذخیره آب استان مناسب نیست، پس همه باید در صرفه جویی و مصرف بهینه این سرمایه حیاتی تلاش کنیم.
کیخایی با توجه به شرایط مهاجرپذیری استان، گرم شدن کره زمین و کاهش منابع آبی در سال های اخیر، مصرف بهینه آب و رعایت الگوی مصرف از سوی شهروندان را یک ضرورت دانست که می تواند ما را در تولید و حفظ منابع آبی پایدار استان یاری کند و افزود: تشکل های مردم نهاد غیردولتی در مدیریت مصرف آب و استفاده بهینه و انتقال آن به نسل های بعدی بسیار سازنده هستند.