روزنامه پیام زمان
  •  info@payamdaily.ir

  •  02632530055

  •   09123481560

روزنامه,پیام زمان,روزنامه پیام زمان,اخبار,امروز
بهزیستی کرج، شیرخوارگاه امام علی
ادمین ۶ شهریور ۱۳۹۸ در ۷:۲۸ ب٫ظ خبر قبلی خبر بعدی

مدیر بهزیستی کرج تاکید کرد؛

کافی نبودنِ اعتبارات دولتی برای خدمت‌رسانی مطلوب به مددجویان/ ۲۷۰ فرشته‌ی کوچک تحت پوشش بهزیستی

 

نسترن کیوان‌پور– اسمش کیاناست. به گمانم بیش‌تر از سه سال نداشته باشد. پیش از این که نشست خبری آغاز شود و خبرنگاران برسند به همراه مدیر بهزیستی شهرستان کرج و تعدادی از مسئولانِ شیرخوارگاه به دیدنِ واحدهای مختلف رفته بودیم. حدودِ ۳۰ کودکِ شیرین و قشنگ، تمیز و مرتب نشسته بودند توی یکی از واحدها و دو جوان برایشان آهنگ می‌خواندند. خبرنگاران شروع کردند با آن‌ها حرف زدن و بازی کردن. یخِ بچه‌ها آب شده بود و می‌آمدند توی بغلِ ما. دو تا از بچه‌ها را بغل کرده‌بودم و با آن‌ها حرف می‌زدم که کیانا آمد سمتم؛ با بلوز و شلوارِ صورتی و موهای فرفریِ خرمایی و صورتی بسیار زیبا. دستانش را باز کرد و او را در آغوش گرفتم و چه حسِ خوبی داشت. خنده آمده بود به لب‌های بچه‌ها؛ خبرنگاران دلشان نمی‌خواست از پیشِ آن‌ها بروند اما باید به جلسه می‌رسیدیم. به این فکر می‌کردم که چرا این همه کودکِ بی‌گناه و معصوم باید بدونِ سرپرست رها شوند، چرا “کیانا”ها نباید در خانه‌ خودشان، اتاق خودشان و در آغوشِ والدین‌شان زندگی کنند، هرچه قدر هم در شرایطِ ایده‌آل نگه‌داری شوند، از داشتنِ خانواده و دیدنِ مهر و عاطفه‌ی مادر و پدر محروم هستند…

 

**

 

این‌جا شیرخوارگاهِ امام علی است؛ محلی که از کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست البرز که از مهرِ پدر و مادر بی‌نصیب مانده‌اند نگه‌داری می‌شود. علیرضا فتاح‌پور؛ مدیر بهزیستی شهرستان کرج، شیرخوارگاه امام علی را یکی از ۱۳ مرکز نگه‌داریِ کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست و تنها مرکز دولتی اعلام کرد که با کمک و یاریِ خیران اداره می‌شود.

 

او ادامه داد: «۲۷۰ کودک بدسرپرست و بی‌سرپرست در مراکز مختلف نگه‌داریِ کودکان در البرز تحت پوشش هستند. هم‌چنین در حال حاضر هزار و ۱۰۰ بانوی سرپرست خانوار، ۳۰ هزار معتاد بهبودیافته، هزار سالمند، ۸۰۰ بیمار اعصاب و روان، ۷۵۰ معلول ذهنی و ۳۱۳ کودک از خدمات بهزیستی کرج بهره‌مند می‌شوند.»

 

فتاح‌پور در بخشی دیگر از سخنان خود به ۲۳ هزار معلول ثبت شده در سامانه بهزیستی اشاره کرد و گفت: «۶۱۳ مرکز خصوصی در کرج فعال است که به مددجویان خدمت‌رسانی می‌کند.هم‌چنین  ۱۲ مرکز نگه‌داری از سالمندان، هفت مرکز نگه‌داری از معلولان ذهنی، ۱۷ مرکز روزانه و ۱۳ مرکز نگه‌داری از مددجویان نیازمند مراقبت‌های اعصاب و روان در کرج مشغول فعالیت هستند.»

 

مدیر اداره بهزیستی شهرستان کرج با بیان اینکه بیش از ۸۰ درصد بار کاری استان البرز بر دوشِ این اداره است گفت: «متاسفانه اعتباری که به بهزیستی کرج تخصیص داده می‌شود کافی نیست و همین موضوع سبب شده اهدافِ این اداره به خوبی محقق نشود.»

 

او با اشاره به اختصاص اعتبار تا سقف هشت میلیون تومان برای خانواده‌های دارای یک معلول و تا سقف ۳۰ میلیون تومان برای خانواده‌های دارای دو معلول جهت خانه‌دار شدن گفت: «یکی از مهم‌ترین مشکلات خانواده‌های دارای معلول بحث خانه‌دار شدن است که سال گذشته ۱۱۴ میلیون تومان اعتبار از طرف خیران و ۲۰۲ میلیون تومان اعتبار دولتی برای واگذاری مسکن مهر به این مددجویان اختصاص یافت.»

 

گرانیِ داروها، گرانیِ روزافزون کالاهای اساسیِ مورد نیاز کودکان مانند پوشک و شیر خشک از جمله مواردی بود که بهزیستی را در خدمت‌رسانیِ مطلوب به مددجویان دچار چالش کرده  و چشم‌انتظارِ یاریِ خیرانِ نیک‌اندیشِ استان البرز است که در کنارِ این نهاد دستِ مددجویان را مثلِ همیشه بگیرند.

 

فتاح‌پور در پایانِ سخنان خود  با اشاره به بحثِ پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و حمایت از آسیب‌دیدگان نیز گفت: «افرادِ نیازمند به خدمات بهزیستی می‌توانند  با شماره تلفن ۱۴۸۰ (مشاوره تلفنی) و شماره ۱۲۳ (اورژانس اجتماعی) تماس بگیرند و مشکل خود را با کارشناسان بهزیستی درمیان بگذارند.»